Pazartesi - Cuma 09:00 - 17:00 0(380) 524 16 66info@cagsuduzce.com
E-Randevu
Online Randevu
E-Sonuç
Online Sonuçlar
E-Danışma
Online Danışma Hattı

Ağız ve Diş Sağlığı

Mutlu bir gülüş, yüz güzelliğini artırarak bireyin özellikleri ve kişiliğini de ortaya koyan güçlü bir etkiye sahiptir. Gülümseme dizaynı (smile design) estetik diş hekimliği uygulamaları ile en iyi şekilde sağlanabilmektedir.
Anasayfa > Çağsu Hastanesi Düzce > Birimlerimiz > Ağız ve Diş Sağlığı
Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı

Herşey bir gülümsemeyle başlar ...

R03;Mutlu bir gülüş, yüz güzelliğini artırarak bireyin özellikleri ve kişiliğini de ortaya koyan güçlü bir etkiye sahiptir. Gülümseme dizaynı (smile design) estetik diş hekimliği uygulamaları ile en iyi şekilde sağlanabilmektedir.

Diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması açısından erken tanı çok önemlidir. Bu nedenle yılda en az iki kez diş hekimine muayene olunması önerilir.

Hastanemizde tüm operasyonlarımız tam hijyenik hastane ortamında en yeni teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilir.

  • Diş çekimi & Çene Cerrahisi
  • Periodontoloji (Diş eti hastalıkları)
  • Endodonti (Kanal tedavisi)
  • Ortodonti (Tel tedavisi)
  • Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)
  • Protez
  • İmplantoloji
  • Diş Temizliği & Beyazlatma (Bleaching)
  • Kron köprü
  • Estetik kompozit
  • Lamina
  • Zirkon

tedavilerimizle sizlerin hizmetinizdeyiz.

Periodontoloji (Diş eti hastalıkları):

  • Diş eti kanaması
  • Diş etlerinde şişmeler, kızarmalar,
  • Diş etlerinde çekilmeler ve açığa çıkan kök yüzeylerinde oluşan hassasiyet,
  • Dişeti kenarlarında veya dişler arasında, diş taşlarına bağlı olarak oluşan siyah alanlar,
  • Diş ile dişeti arasından iltihap,
  • Dişlerde sallanmalar, uzamalar ve dişler arasında açılmalar,
  • Ağızda sürekli bir kötü koku ve kötü tat hissi var ise geç kalmadan bir dişhekimine muayene olunması gerekir.

Endodonti (Kanal tedavisi) :

Doğal dişi korumak her zaman tercih edilir. Bir ya da daha fazla diş eksikliği komşu dişlerin yer değiştirmesine, duruş şeklinin bozulmasına sebep olabilir. Ayrıca doğal dişleri korumak implant ve köprüler gibi pahalı ve derin tedavilerin uygulanmasını gerektirmez.

Diş çürüğüne zamanında ve doğru şekilde müdahale edilmediğinde, daha çok sorun yaratan bir hastalığa yol açabilir. Eğer enfeksiyon kemiğe ulaşırsa, diş kaybedilebilir.

• Dişte sürekli ya da zonklama şeklinde ağrı;
• Sıcak ya da soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassasiyet;
• Çiğnerken ağrı;
• Boyunda şişmiş lenf düğümleri
• Ateş ve genel kırıklık hissi semptomlarından herhangi biri varsa geç kalmadan bir dişhekimine muayene olunması gerekir.

Ortodonti (Tel tedavisi):

Kalıtım, gelişim yetersizlikleri, süt dişlenme dönemi olarak adlandırılan okul öncesi yıllarda çeşitli yanlış alışkanlıklar (parmak emme, uzun süre yalancı meme ve biberon kullanma, dudak ısırma,ağza yabancı cisim sokma) gibi faktörler sebebiyle oluşan rahatsızlıkların mümkün olduğu kadar azaltılmasına yönelik uygulamalardır. 

Zamanından önce veya sonra süt dişlerinin kaybedilmesi alttan gelen daimi dişlere rehberlik edememesi sonucunda birtakım yer darlığı problemleri oluşabilir. Oluşan çapraşıklığın (çarpıklığın) giderilmesi ortodontinin ilgi alanına girer. Yine bu dönemde başlayıp ergenlik çağının sonuna kadar devam eden çeneler arası uyumsuzlukların giderilmesi de ortodontinin konusudur.

Diş Temizliği & Beyazlatma (Bleaching):

  

Beyazlatma dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir.

Dişhekiminin tam bir ağız içi kontrol ve teşhisi ile dişlerin bu işlem için uygun olup olmadığı belirlenir. Dişleriniz sağlıklıysa daha beyaz ve doğal gülümseme için ideal bir çözümdür.

Dişleri beyazlatmak için 4 farklı yöntem bulunmaktadır.

  • Evde diş beyazlatma
  • Ofiste /Klinikte diş beyazlatma
  • Kombine diş beyazlatma (Hem ev, hem ofis beyazlatma)
  • İç (internal) Beyazlatma (Dişin içini beyazlatma)

Diş beyazlatmanın zararı veya yan etkileri

Cansız dişler (kanal tedavili) dışında beyazlatma yöntemleri dişler de az da olsa hassasiyete sebep olabilir. Bu diş hassasiyeti; havaya, çok sıcak -soğuk yiyecek ve içeceklere karşı olabilir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Diş hassasiyetinin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir. Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulmalıdır.

Beyazlatma sonrasında renk zamanla kaybolmaya başlar. Bu süre hastanın renkli sıvılar (çay-kahve-şarap-kola ) ve sigara kullanımına göre değişir 6 ay ile 1 yıl arası bir zaman alır. 4-6 ayda bir 1 ya da 2 seans ile desteklenirse diş beyazlatma kalıcı hale getirilir.

Beyazlatma süresince çay-kahve-şarap-kola gibi renkli sıvılar, tütün mamüllerinden kesinlikle uzak durulması gerekir.Kullanılması durumunda işlem ters reaksiyon gösterir ve dişler renklenir.

Beyazlatma işleminin dişlere zararı
Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın dişlere hiçbir zararı yoktur.

EV TİPİ DİŞ BEYAZLATMA

Ağız içinden ölçü alınarak kişiye özel beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan bu plağın içine belirli miktarlarda beyazlatma jeli (% 10–15 ‘lik karbamid peroksid) uygulanır.

Ev tipi diş beyazlatma tedavi süresi
Tercihen gece olmak üzere hastanın kendisi tarafından plakları gün içinde en az 2-6 saat kullanarak ortalama 10-15 günde uyguladıgı tedavidir.

Ev tipi diş beyazlatmalarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta jeli fazla uygulamamaktır. Fazla uygulandığı takdirde plak içinden taşan jel diş etlerini tahriş eder. Böyle bir durumda diş etleri hemen yıkanmalı ve e vitamini içeren bir krem tahriş olan yüzeye uygulanmalıdır.

Plaklar kullanıldıktan sonra sıvı sabun ile yıkanır ve iyice durulanır.Kuruduğuna emin olduktan sonra verilen özel kutularında muhafaza edilmelidir.

Ev tipi beyazlatmanın dezavantajları

  • Bir hafta ile bir ay arası süren uzun tedavi süresi
  • Tedavi süresince diş renklenmelerine sebep olan kahve, kola, gibi içecekleri kullanmamak
  • Uygulama bitene kadar sigara ve benzeri sarartıcı maddelerden uzak durmak
  • Plakları dişinize yerleştirirken dikkatsiz davranışlar sonucu dişetlerinin zarar görmesi
  • Kullanımı kişi için kolay olsa da zaman kaybı ve bazı derin renklenmelerde sonuç vermemesi gibi nedenlerle günümüzde daha az tercih edilmektedir.

OFİS TİPİ DİŞ BEYAZLATMA

Diş hekimi ofis bleaching uygulamasına ilk önce dişetlerini ve ağız içinde zarar görebilecek diğer yumuşak dokuları korumak için önlemler alarak başlar. Dişetleri koruyucu bir tabaka ile kaplanarak diş beyazlatma ajanının diş etlerine ulaşması engellenir.Bu uygulamanın ev tipi beyazlatmadan farkı, kullanılan kimyasalın etken maddesinin daha fazla olması ve bunun içinde diş hekimi gözetiminde kullanılmasının zorunlu olmasıdır. Ev tipi beyazlatmaya göre daha hızlı sonuç veren ofis tipi beyazlatma led veya lazer gibi ışık kaynaklarıyla birlikte uygulandığında dişlerde çok daha derin bir beyazlatma sağlamaktadır.

KOMBİNE DİŞ BEYAZLATMA

En etkili diş beyazlatma yöntemi ofis ve ev tipi beyazlatmanın beraber uygulandığı kombine beyazlatmadır.

Ofis ve ev tipinin beraber uygulandığı diş beyazlatma yöntemidir. Klinikte diş beyazlatma uygulandıktan sonra, hastaya özel hazırlanan plakların içine jel sürülerek 4-6 gün ev tipi beyazlatma ile işlem desteklenir.

 İÇ ( İNTERNAL ) BEYAZLATMA

Kanal tedavisi sonrası renk değiştiren dişlere uygulanır. Dişteki dolgu söküldükten sonra açılan kaviteye beyazlatma jeli uygulanır. Sonra diş, geçici dolgu ile sıkıca kapatılır. İstenilen renge ulaşıncaya kadar seanslar tekrarlanır.

Kanal dolgusunun çok iyi izole edilmesi gerekir. İyi izole edilmişse bir zararı yoktur.

Lazerle diş beyazlatma

Lazerle diş beyazlatma yöntemi mine yüzeylerine uygulanan beyazlatma ilacının aktivasyonunu sağlamak ve süreyi kısaltmak için kullanılmaktadır.

Işın ile diş beyazlatma

Bu diş beyazlatma yönteminde, beyazlatma jeli bir UV-lamba (mavi ışık) veya bir KTP lazeri (yeşil ışık) kullanılarak aktive edilir. Bu metodu diğerlerinden ayıran özellik ise kullanılan ışık kaynağının da ayrıca dişi beyazlatıcı etkisinin olmasıdır (foto oksidasyon). Bu uygulama, dişler üzerinde daha derin bir beyazlatma sağlar. UV-Işık kullanırken çevre dokular (dudaklar, dişetleri, dil vb.) muhtemel yanık yaralanmalarına karşı iyi korunmalıdır. KTP lazeri kullanırken ise yanma riski yoktur, ancak dişetleri beyazlatma jelinin sızıntılarına karşı korunmalıdır (gingiva block). KTP lazeri ile beyazlatmanın büyük bir avantajı da; geniş bilimsel araştırmalar sonucunda diş minesi üzerinde yan etkilerinin gözlenmemiş olmasıdır. Diş beyazlatma işlemi sonrasında yapılacak florid uygulanması diş minelerini güçlendirir ve çürümeleri önler.

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)

Pedodonti (Çocuk Dişhekimliği); bebeklerin, çocukların ve gençlerin, süt ve daimi dişleri ile birlikte çiğneme sisteminin sağlığını korumayı ve oluşan hastalıkları tedavi etmeyi amaçlar.
Çocukların ağız ve diş sağlığının devamlılığının sağlanması 6 aylık aralıklarla yapılan düzenli diş hekimi kontrolü ile sağlanabilir. Bu kontroller sırasında ağız ve diş sağlığını tehdit eden her türlü sorun tespit edilebilir. Burada önemli olan bu sorunların erken teşhisi ve tedavisidir. Çocuk hastada erken teşhis çocuğun fiziksel ve duygusal gelişimini olumlu yönde etkileyecektir.

Pedodonti birimimizde 0-16 yaş çocukların ve gençlerin muayeneleri ve tedavileri yapılmaktadır. Çocuk hastada ilk muayene, yaşamının ileri dönemlerinde diş hekimi fobisi gelişmemesi açısından çok önemlidir.

Erken muayene ve koruyucu diş hekimliği uygulamaları bebeğinizin ve çocuklarınızın dişlerini şimdi ve gelecekte koruyarak, sağlıklı gülümsemesini sağlar.

Protez:

Kron Protezler; dişlerin çürük, kırılma ya da çeşitli nedenlerden dolayı kaybı halinde dişlerin fonksiyonlarının geri kazandırılması ve şekillerinin düzeltilmesi için çevrelerinin ufaltılarak ölçülerinin alınması ve dişlerin üzerine yerleştirilmesi ile sabit dişlere kavuşmaya yarar.Eksik diş sayısı ve hastaların ihtiyacına göre protezler temel olarak sabit protezler (Kaplama, köprü) vehareketli protezler (damak, takma diş) olmak üzere ikiye ayrılır. 

Sabit Protezler

Doktor tarafından ağızdaki mevcut dişlere veya implantlara sabitlenen, hasta tarafından takılıp çıkarılmayan protezlerdir. Sabit protezler Kron (kaplama) ve köprü uygulamalarını içerir.

Kron (Kaplama) :

Kronlar mevcut dişin üzerine özel yapıştırıcılarla sabitlenir. Kullanımları oldukça rahattır. Sıklıkla, çok büyük dolgusu olan dişler, kırılan dişler (büyük kırıklar) ve doku kaybı fazla olan kanal tedavili dişler kron (kaplama) yapılarak dayanıklılıkları arttırılmaya çalışılır. 

Köprü :

Köprü protezler; bir ya da birkaç dişin yan yana kaybedilmesinden dolayı bu boşlukların komşuluğuna denk gelen dişlerin ufaltılarak ölçülerin alınması ve bu boşluğu dolduracak şekilde laboratuarda geçirme protezlerin yapıldığı protez çeşididir.

0(380) 524 16 66
info@cagsuduzce.com

Çalışma Saatleri

Birimde Görevli Doktorlar

    Son Güncelleme Tarihi : 02/02/2023